LA NOSTRA ESCOLA

L’escola de Les Pallargues pertany al municipi de Els Plans de Sió (La Segarra). Hi acudeixen alumnes dels pobles de Sisteró, , Montroig, Les Pallargues, El Canós, Montcortés, Concabella , Pelagalls , Hostafrancs, la Figuerosa i Riber. L’escola ocupa els l’edifici de l’Ajuntament de les Pallargues. Hi ha quatre aules: Educació Infantil, Cicle Inicial, Cicle Mitjà, Cicle Superior, un espai utilitzat per desdoblament de grups i biblioteca, així mateix també hi ha una aula d’informàtica. Des d'aquest curs comptem amb la Llar d'Infantins de nens d'1 a 2 anys. Disposem, també, de servei de menjador amb càtering. L’escola compta amb 4 mestres i tres mestres itinerats. L’escola pertany a la ZER la Segarra formada per quatre escoles; Vall Ondara, Sant Ramon i Sanaüja i la pròpia escola de les Pallargues. La ZER va néixer per ACONSEGUIR UNA MILLORA DE LA QUALITAT DE L’ENSENYAMENT a partir de poder donar respostes als problemes d’una manera conjunta i, alhora, poder rentabilitzar recursos materials, econòmics i humans.

30 d’abril del 2012

TALLER D' AMIGURUMIS

Dins de les activitats de la setmana cultural, aquest any els grup dels grans hem fet un taller d' amigurumis.
Els amigurumis són figures d' animalons, estris de casa, objectes de decoració i altres realitzats amb la tècnica de les labors tradicionals que les nostres àvies feien amb el ganxet.
Els japonesos actualment l' han posat de moda i en aquest món globalitzat i estressat molta gent s´hi ha apuntat.




 Els nens i nenes de la nostra escola amb una plantilla de guia i  l' ajut i assessorament d' una mare i la mestra de cicle mitjà hem fet el que hem pogut.

La tècnica és un xic difícil i vol concentració i dedicació. 
 Alguns s' han iniciat, però altres s´hi han aficionat.
Només ha estat un petit tast per despertar el cuquet.