LA NOSTRA ESCOLA

L’escola de Les Pallargues pertany al municipi de Els Plans de Sió (La Segarra). Hi acudeixen alumnes dels pobles de Sisteró, , Montroig, Les Pallargues, El Canós, Montcortés, Concabella , Pelagalls , Hostafrancs, la Figuerosa i Riber. L’escola ocupa els l’edifici de l’Ajuntament de les Pallargues. Hi ha quatre aules: Educació Infantil, Cicle Inicial, Cicle Mitjà, Cicle Superior, un espai utilitzat per desdoblament de grups i biblioteca, així mateix també hi ha una aula d’informàtica. Des d'aquest curs comptem amb la Llar d'Infantins de nens d'1 a 2 anys. Disposem, també, de servei de menjador amb càtering. L’escola compta amb 4 mestres i tres mestres itinerats. L’escola pertany a la ZER la Segarra formada per quatre escoles; Vall Ondara, Sant Ramon i Sanaüja i la pròpia escola de les Pallargues. La ZER va néixer per ACONSEGUIR UNA MILLORA DE LA QUALITAT DE L’ENSENYAMENT a partir de poder donar respostes als problemes d’una manera conjunta i, alhora, poder rentabilitzar recursos materials, econòmics i humans.

14 de maig del 2012

LA VISITA DE LA LOLA CASAS

La Setmana Cultural aquest any ha estat com sempre plena d’activitats i propostes divertides i diferents.
El Dilluns vam començar amb la visita de la poeta LOLA CASAS. El curs passat ja vam conèixer una mica la seva obra amb el treball de poesia. I aquest curs hem acabat d’arrodonir-ho amb la seva visita.
Primer va estar a la classe dels més petits als quals els va explicar algun contes, els va recitar poesies, algunes de ben divertides. Els més petits li van regalar un poema il·lustrat per ells mateixos.
Els nens i nenes de cicle inicial van poder gaudir escoltant algun dels seus contes també. I li van regalar un dels seus contes “El lleó Ernest” il·lustrar per ells mateixos, la veritat és que van fer una petita obra d’art.
Els nens i nens de cicle mitjà i superior van compartir una estona amb la Lola. Ella els va mostrar algunes de les seves creacions; contes, llibres de poemes. I també els va explicar quin era el procés de creació d’un llibre, des del moment en que s’escriu, com es fa la il·lustració, composició, edició...  Els alumnes de cicle mitjà li van regalar un dels poemes de la mateixa autora, però que ells havien modificat. I els de cicle superior, aprofitant el treball de tipologia de text d’aquest curs, li van donar una “Biografia esbojarrada” de la Lola. Una biografia amb dades inventades pels alumnes en un to bromista i esbojarrat.