LA NOSTRA ESCOLA

L’escola de Les Pallargues pertany al municipi de Els Plans de Sió (La Segarra). Hi acudeixen alumnes dels pobles de Sisteró, , Montroig, Les Pallargues, El Canós, Montcortés, Concabella , Pelagalls , Hostafrancs, la Figuerosa i Riber. L’escola ocupa els l’edifici de l’Ajuntament de les Pallargues. Hi ha quatre aules: Educació Infantil, Cicle Inicial, Cicle Mitjà, Cicle Superior, un espai utilitzat per desdoblament de grups i biblioteca, així mateix també hi ha una aula d’informàtica. Des d'aquest curs comptem amb la Llar d'Infantins de nens d'1 a 2 anys. Disposem, també, de servei de menjador amb càtering. L’escola compta amb 4 mestres i tres mestres itinerats. L’escola pertany a la ZER la Segarra formada per quatre escoles; Vall Ondara, Sant Ramon i Sanaüja i la pròpia escola de les Pallargues. La ZER va néixer per ACONSEGUIR UNA MILLORA DE LA QUALITAT DE L’ENSENYAMENT a partir de poder donar respostes als problemes d’una manera conjunta i, alhora, poder rentabilitzar recursos materials, econòmics i humans.

4 de gener del 2012

EXPERIMENTS

Dins de l' àrea de coneixement del medi i durant el primer trimestre hem fet alguns experiments. Bé siguin per acabar de consolidar alguns continguts , bé per respondre a algunes qüestions o fer hipòtesis . Aquí en teniu una mostra:

EXPERIMENT 1: Els cràters de la lluna 
Volíem saber com s' havien format, per això dins d' una caixa de cartró hi vam posar boles de diferents tamanys simulant meteorits i una bola de plastilina simulant la Lluna. Vam tancar i sacsejar fort. En obrir la caixa vam poder veure els forats sobre la superfície de la Lluna.


 EXPERIMENT 2: Els eclipsis
Vam alinear boles de diferents tamanys simulant els astres: Sol, Lluna i Terra i a les fosques amb una llanterna anàvem il·luminant i podíem observar com les ombres d' uns astres es projectaven donant zones fosques sobre els astres cossos.
EXPERIMENT 3:Les ones sonores
Volíem comprovar que el so era un conjunt d' ones que es propagava en l' aire. Per això vam cobrir amb un plàstic fi un motlle de pastís, al damunt hi vam posar granets de sucre negre i amb un bastó anàvem picant una paella fent força soroll . Els granets de sucre anaven ballant damunt el plàstic al so dels cops.


EXPERIMENT 4: La descomposició de la llum blanca
Vam sortir al pati, vam agafar un vas transparent amb aigua i l' encaràvem al sol. En un full de paper blanc vam poder veure com la llum blanca del sol es descomposava en els colors de l' Arc de Sant Martí.



EXPERIMENT 5: Per què l’ aigua del mar és salada?
Vam construir una muntanya de plastilina, hi vam fer un solc simulant un riu i hi vam enganxar cristalls de sal Maldon simulant diferents minerals. Hi vam fer baixar aigua tres vegades fins a desfer-se una part de la sal. L' aigua que vam recollir al final en una cubeta era salada.