LA NOSTRA ESCOLA

L’escola de Les Pallargues pertany al municipi de Els Plans de Sió (La Segarra). Hi acudeixen alumnes dels pobles de Sisteró, , Montroig, Les Pallargues, El Canós, Montcortés, Concabella , Pelagalls , Hostafrancs, la Figuerosa i Riber. L’escola ocupa els l’edifici de l’Ajuntament de les Pallargues. Hi ha quatre aules: Educació Infantil, Cicle Inicial, Cicle Mitjà, Cicle Superior, un espai utilitzat per desdoblament de grups i biblioteca, així mateix també hi ha una aula d’informàtica. Des d'aquest curs comptem amb la Llar d'Infantins de nens d'1 a 2 anys. Disposem, també, de servei de menjador amb càtering. L’escola compta amb 4 mestres i tres mestres itinerats. L’escola pertany a la ZER la Segarra formada per quatre escoles; Vall Ondara, Sant Ramon i Sanaüja i la pròpia escola de les Pallargues. La ZER va néixer per ACONSEGUIR UNA MILLORA DE LA QUALITAT DE L’ENSENYAMENT a partir de poder donar respostes als problemes d’una manera conjunta i, alhora, poder rentabilitzar recursos materials, econòmics i humans.

3 de juny del 2014

SORTIDA A CARDONA




El divendres23 de maig tots els nens i nenes de Cicle Mitjà i Superior de la ZER hem anat a Cardona.
En aquesta població hem anat a  l' espai museístic de les Mines de sal.
 Allà hem fet una visita guiada molt complerta on ens han explicat quina era la funció de la mina, la seva història i orígens. Hem tastat els diferents tipus de sal i hem observat les fabuloses escultures que es creen a les seves parets. ( estalactites i estalagmites), també hem pogut visualitzar un vídeo. Tot això ben protegits per un casc de miner.





Més tard hem fet un recorregut per la resta
 d' instal·lacions del recinte del museu.
Després hem anat a dinar a la plaça del poble.
A primera hora de la tarda ens hem agrupat per equips i hem fet una activitat de recerca seguint una plànol  Havien de localitzar i fer una imatge dels  monuments  més importants de la vila.

Tot plegat i malgrat la pluja que ha fet acte de presència a última hora.Ha estat interessant, divertit i hem après que molt a prop de casa tenim unes meravelles força desconegudes fins ara per nosaltres.

De ben segur que algun dia tornarem acompanyant algú altre!!!