LA NOSTRA ESCOLA

L’escola de Les Pallargues pertany al municipi de Els Plans de Sió (La Segarra). Hi acudeixen alumnes dels pobles de Sisteró, , Montroig, Les Pallargues, El Canós, Montcortés, Concabella , Pelagalls , Hostafrancs, la Figuerosa i Riber. L’escola ocupa els l’edifici de l’Ajuntament de les Pallargues. Hi ha quatre aules: Educació Infantil, Cicle Inicial, Cicle Mitjà, Cicle Superior, un espai utilitzat per desdoblament de grups i biblioteca, així mateix també hi ha una aula d’informàtica. Des d'aquest curs comptem amb la Llar d'Infantins de nens d'1 a 2 anys. Disposem, també, de servei de menjador amb càtering. L’escola compta amb 4 mestres i tres mestres itinerats. L’escola pertany a la ZER la Segarra formada per quatre escoles; Vall Ondara, Sant Ramon i Sanaüja i la pròpia escola de les Pallargues. La ZER va néixer per ACONSEGUIR UNA MILLORA DE LA QUALITAT DE L’ENSENYAMENT a partir de poder donar respostes als problemes d’una manera conjunta i, alhora, poder rentabilitzar recursos materials, econòmics i humans.

7 d’octubre del 2013

SORTIDA CAMP APRENENTATGE DE BARCELONA

Els nens i nenes de Cicle Mitjà ja hem fet una sortida a Barcelona. Durant els dies 2, 3 i 4 d' octubre hem anat al Camp d' aprenentage de Barcelona. Sabem que és molt aviat i encara no hem tingut gairebé temps per a presentar-nos. Aprofitarem aquesta entrada per fer-ho i explicar una mica per sobre com ha anat la sortida.

Aquest any a la classe de CM som 11 alumnes, 7 de quart: La Maria, l' Aida, el Teo, el Santi, el Toni, la Nerea i el  Bernat. Tots ja hi erem el curs passat. 4 de tercer: La Claudia, la Blanca, la Sandra i l' Arthur.

SORTIDA

A la ciutat de Barcelona hem fet una observació i exploració urbana. Des de Montjuïc hem localitzat els límits , els principals monuments, construccions, el port, l' aeroport...
També hem visitat i fet activitats  per la ruta del Modernisme i el món de Gaudí: Parc Güell, La Pedrera, la casa Batlló, la casa Amatller i la Lleó i Morera.
Hem après a desplaçar-nos amb transport urbà: metro i bus. També hem fet comptatge de vehicles en carrers de l' Eixample, així com visita a un parc d' interior d' illa i d' un passatge.
Hem practicat amb la tècnica de decoració del trencadís en un taller de creació artística.
Tot ha estat molt interessant i hem aprofitat per aprendre i comparar la vida urbana d' una gran ciutat amb la del món rural, la del nostre municipi.
Ja que abans de marxar hem hagut de preparar i treballar amb un dossier que ens avançava algunes activitats que després hem fet a la ciutat.
Pensem que  ara quan anem a Barcelona ens la mirarem amb
uns  altres ulls i podrem fer de guies pera  les nostres famílies i amics. 

   Salamandra Parc Güell
 Teulada de la Pedrera



                  Línia Verda metro

Entrada Parc Güell





                                  Taller de trencadís