LA NOSTRA ESCOLA

L’escola de Les Pallargues pertany al municipi de Els Plans de Sió (La Segarra). Hi acudeixen alumnes dels pobles de Sisteró, , Montroig, Les Pallargues, El Canós, Montcortés, Concabella , Pelagalls , Hostafrancs, la Figuerosa i Riber. L’escola ocupa els l’edifici de l’Ajuntament de les Pallargues. Hi ha quatre aules: Educació Infantil, Cicle Inicial, Cicle Mitjà, Cicle Superior, un espai utilitzat per desdoblament de grups i biblioteca, així mateix també hi ha una aula d’informàtica. Des d'aquest curs comptem amb la Llar d'Infantins de nens d'1 a 2 anys. Disposem, també, de servei de menjador amb càtering. L’escola compta amb 4 mestres i tres mestres itinerats. L’escola pertany a la ZER la Segarra formada per quatre escoles; Vall Ondara, Sant Ramon i Sanaüja i la pròpia escola de les Pallargues. La ZER va néixer per ACONSEGUIR UNA MILLORA DE LA QUALITAT DE L’ENSENYAMENT a partir de poder donar respostes als problemes d’una manera conjunta i, alhora, poder rentabilitzar recursos materials, econòmics i humans.

9 d’abril del 2013

Treballem per racons a cicle inicial

A cicle inicial treballem sistemàticament durant el curs en racons. Els alumnes trien lliurement el racó on volen anar, s'anoten amb gomets en unes graelles a quin racó aniran i  acostumen a ser força responsables i conscients del que trien, ja que durant tota la sessió no canvien de racó.
L'aula està organitzada en quatre racons de treball;

El racó de les matemàtiques, on els nens i nenes treballen aspectes de simetria, lateralitat, numeració, geometria, memòria, agilitat mental amb jocs d'astúcia,...


Jocs de lateralitat i estructuració mental


                                      
La Blanca pensa les quantitats que ha de pagar en euros.

                                
                                          Joc d'agilitat mental i astúcia. Qui guanyarà?

El racó de l'ordinador, s'aprofita per treballar aspectes de coneixement del medi, amb jocs educatius relacionats amb l'entorn proper dels nens, dels animals, de la societat,...

                                                   El Javier i el Roger a l'ordinador.


El racó de llengua, vol aportar un reforç en l'aprenentatge de la lectoescriptura, mitjançant jocs de confegir paraules, mots encreuats, jocs de consciència fonològica,... Tot això tenint en compte el moment en que l'alumne es troba en el seu procés lectoescriptor.



                         L'Alexandra i el Gerard confegint frases lliurement. Joc autocorrectiu.

                                                             La Lucía treballant les síl·labes


                                                         El Roger fa mots encreuats!
El racó de P.A.I ( Projecte d'Activació de la Intel·ligència), es treballa la percepció a partir d'un quadern. També vol potenciar la creativitat a partir del "Llibre mossegat".


Mireu quin plat més apetitós!

Què veieu?

Aquests moments de treball autònom i compartit agrada molt als alumnes i sempre estan disposats a treballar amb ganes i a aprendre conjuntament.