LA NOSTRA ESCOLA

L’escola de Les Pallargues pertany al municipi de Els Plans de Sió (La Segarra). Hi acudeixen alumnes dels pobles de Sisteró, , Montroig, Les Pallargues, El Canós, Montcortés, Concabella , Pelagalls , Hostafrancs, la Figuerosa i Riber. L’escola ocupa els l’edifici de l’Ajuntament de les Pallargues. Hi ha quatre aules: Educació Infantil, Cicle Inicial, Cicle Mitjà, Cicle Superior, un espai utilitzat per desdoblament de grups i biblioteca, així mateix també hi ha una aula d’informàtica. Des d'aquest curs comptem amb la Llar d'Infantins de nens d'1 a 2 anys. Disposem, també, de servei de menjador amb càtering. L’escola compta amb 4 mestres i tres mestres itinerats. L’escola pertany a la ZER la Segarra formada per quatre escoles; Vall Ondara, Sant Ramon i Sanaüja i la pròpia escola de les Pallargues. La ZER va néixer per ACONSEGUIR UNA MILLORA DE LA QUALITAT DE L’ENSENYAMENT a partir de poder donar respostes als problemes d’una manera conjunta i, alhora, poder rentabilitzar recursos materials, econòmics i humans.

6 de desembre del 2012

CAMP APRENENTATGE



Els nens de Pallargues fan un viatge a la prehistòria

Els nens  i nenes de la classe de cicle mitjà de l’ escola de les Pallargues , els dies 26, 27 i 28 de novembre hem anat  de camp d’ aprenentatge a la Noguera al poble de sant Llorenç de Montgai.
Vam fer activitats relacionades amb la prehistòria i la natura. Per exemple: vam construir una maqueta d’ una cabana del paleolític i un instrument ( un brunzidor). També vam experimenta amb la pintura rupestre.
Vam aprendre a caçar, viure, cantar, ballar i divertir-nos com els prehistòrics.
A la natura vam anar a l’ embassament a fer una observació d’ ocells amb prismàtics. Al laboratori vam desfer egagròpolis, vam observar ossos, plomes d'ocells, etc...
Finalment vam excavar com els arqueòlegs. Vam trobar ossos, eines, pedres de sílex, carbó... un munt de pistes que ens dóna una idea de com vivien els nostres avantpassats.
La sortida  ens ha entusiasmat, ens ho hem passat molt bé, però sobretot,  hem après moltes coses sobre la prehistòria.




Un lloc per tornar-hi quan es pugui.