LA NOSTRA ESCOLA

L’escola de Les Pallargues pertany al municipi de Els Plans de Sió (La Segarra). Hi acudeixen alumnes dels pobles de Sisteró, , Montroig, Les Pallargues, El Canós, Montcortés, Concabella , Pelagalls , Hostafrancs, la Figuerosa i Riber. L’escola ocupa els l’edifici de l’Ajuntament de les Pallargues. Hi ha quatre aules: Educació Infantil, Cicle Inicial, Cicle Mitjà, Cicle Superior, un espai utilitzat per desdoblament de grups i biblioteca, així mateix també hi ha una aula d’informàtica. Des d'aquest curs comptem amb la Llar d'Infantins de nens d'1 a 2 anys. Disposem, també, de servei de menjador amb càtering. L’escola compta amb 4 mestres i tres mestres itinerats. L’escola pertany a la ZER la Segarra formada per quatre escoles; Vall Ondara, Sant Ramon i Sanaüja i la pròpia escola de les Pallargues. La ZER va néixer per ACONSEGUIR UNA MILLORA DE LA QUALITAT DE L’ENSENYAMENT a partir de poder donar respostes als problemes d’una manera conjunta i, alhora, poder rentabilitzar recursos materials, econòmics i humans.

25 de febrer del 2013

UN CAMP D'APRENENTAGE MOLT MUSICAL

El passat mes d'octubre els alumnes de cicle superior vàrem anar a Comarruga on hi ha un camp d'aprenentage dedicat a la Música. Setmanes abans, amb la mestra de música, vam estar preparant algunes de les activitats que després fariem allà conjuntament amb la resta d'alumnes de la ZER.
Les activitats que vam fer van girar al voltant de la vida del gran músic i compositor Pau Casals. Vam visitar la seva casa museu, vam estudiar com és un violoncel, vam conèixer com és un estudi de gravació i vam gravar una cançó "Qualsevol nit pot sortir el sol" i en vam fer el disseny del CD. I una activitat també molt interessant va ser escoltar un concert de rock on es tocaven les cançons més representatives de la història del rock. Després vam poder tocar la bateria i la guitarra elèctrica.
Un camp d'aprenentatge molt diferent dels acostumants però molt divertit i interessant on vam aprendre moltes coses.